Home Bizar Weet jij wat er gebeurt met je lichaam als je 1 maand...

Weet jij wat er gebeurt met je lichaam als je 1 maand lang elke dag 2 bananen eet?

Bananen zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten veel vitaminen, vezels, mineralen en natuurlijke suikers.

Dat ze ook lekker smaken nemen we er graag bij! Ik eet minstens 3 tot 4 bananen per week, maar na het lezen van dit artikel denk ik dat ik er nog meer zal eten! En dat doe jij beter ook…

Wat gebeurt er namelijk als je elke dag twee bananen eet? Heel veel goeie dingen blijkbaar.

Bananen tegen stress

Stress is een echt gezondheidsprobleem in onze huidige maatschappij. Meer en meer mensen zoeken er hulp voor.

Vitamine B heeft fundamentele eigenschappen om je weerbaar te houden tegen stress. Bananen zijn dus rijk aan vitamine B en kunnen je beste vriend worden tegen stressvolle momenten.

Goed voor het hart

Bananen helpen een hoge bloeddruk te voorkomen, en beschermen je van een hartstilstand of een beroerte.

Bananen bevatten een beetje natrium maar zijn erg rijk aan kalium, wat het hart beschermt en een vaatverwijdend effect heeft. Bananen helpen ook om de bloeddruk te verlagen.

Vermindert het risico op astma

Kinderen eten graag bananen, maar ze zitten bovendien boordevol vitaminen.

Een studie aan het Imperial College of London, toont dat kinderen die dagelijks bananen eten, 34% minder kans hebben op astma.

Verbetert het ijzertekort

Bananen zijn perfect voor mensen die aan bloedarmoede lijden.

Je lichaam heeft ijzer nodig om rode bloedcellen en hemoglobine te produceren. Eet bananen om de bloedtoevoer in je lichaam te stimuleren.

Hoog aantal Vitamine B6

Bananen bevatten een hoog aantal Vitamine B6, en sommige wetenschappers geloven dat ze klassieke PMS-symptomen kunnen verlichten, zoals stemmingswisselingen.

Ijzer in bananen is ook effectief bij het verminderen van de PMS-symptomen.

Goed voor de maag

Studies bij zieke kinderen in Bangladesh toonden aan dat bananen kunnen helpen bij het verminderen van constipatie en diarree.

Het hoge aantal vezels in bananen helpt de stoelgang te verbeteren, en bananen helpen ook het elektrolyt niveau herstellen bij diarree, voornamelijk door de kalium in bananen.

Krijg meer energie

Atleten eten vaak bananen om het energieniveau te verhogen. Dat is logisch, want het fruit bevat naast vezels ook drie typen suikers: sucrose, fructose en glucose.

Een banaan bezorgt je een onmiddellijk, langdurend en belangrijke verhoging van je energie. Onderzoek toont aan dat 2 bananen genoeg energie leveren voor een lastige sportoefening van 90 minuten.

Bananen zijn goed voor je hersenen

Het brein heeft bepaalde dingen nodig om goed te kunnen functioneren. Naast nog andere dingen, heeft het glucose en kalium nodig als brandstof. Vers fruit bevat veel kalium en glucose.

Daarnaast bevat een gemiddelde banaan 37 mg magnesium, een mineraal die het brein fit en gezond houdt.

Bevat een hormoon voor geluk

Studies hebben aangetoond dat bananen kunnen helpen om je depressie te overkomen, want ze bevatten een groot aantal aminozuur tryptofaan, een goedje die in het lichaam wordt omgezet in serotonine.

Serotonine is een substantie die ervoor zorgt dat je je gelukkig voelt.

Wist jij dat elke dag bananen eten zoveel voordelen had?

Deel deze lijst, zodat meer mensen hierover weten!