Home Bizar Dit zijn de onverwachte voortekenen van een beroerte bij vrouwen! Bijna niemand...

Dit zijn de onverwachte voortekenen van een beroerte bij vrouwen! Bijna niemand weet dit!

Een beroerte kan iedereen overkomen; zowel mannen als vrouwen kunnen erdoor getroffen worden. Maar liefst 46.000 mensen worden ieder jaar getroffen door een beroerte, ongeveer 125 per dag. Het is dus belangrijk om te weten op welke voortekenen je moet letten!

In tachtig procent van de gevallen is er bij een beroerte sprake van een herseninfarct. Bij twintig procent van de mensen gaat het om een hersenbloeding. Het risico op overlijden is tweemaal zo hoog bij een hersenbloeding als bij een herseninfarct; elk jaar komen zo’n 9000 mensen te overlijden aan een beroerte.

De belangrijkste signalen van een beroerte komen bij zowel mannen als vrouwen voor; een scheve mond, een verwarde spraak en een lamme arm. Toch zijn kunnen de voortekenen van een beroerte bij vrouwen heel anders zijn dan bij mannen.

Een nieuwe studie toont namelijk verschillen aan tussen de vertoonde symptomen bij enerzijds mannen en anderzijds vrouwen.

Ook kan een beroerte bij vrouwen andere oorzaken hebben dan bij mannen; naast de algemene risicofactors (hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, geen beweging, overgewicht, diabetes en roken) kunnen beroertes bij vrouwen ook veroorzaakt worden door mentale gesteldheid, zwangerschap, migraine en het gebruik van de anticonceptiepil.

Ook de voortekenen van een beroerte bij vrouwen kunnen heel anders zijn:

Hallucinatie, Misselijkheid, Overgeven, Gedragsveranderingen, Pijn, Flauwvallen, Toeval, Kortademigheid, De hik, Agitatie

Vergeet niet deze onverwachte voortekenen te delen met alle vrouwen die je kent, dit is heel belangrijk!