Home Bizar Deze baby heeft iets in zijn hand – iets wat zijn conceptie...

Deze baby heeft iets in zijn hand – iets wat zijn conceptie eigenlijk had moeten voorkomen

Het laatste wat je zou verwachten als je een spiraaltje hebt geplaatst, is om zwanger te worden. Dit kan echter toch gebeuren, ook al heb je een spiraaltje. Een vrouw genaamd Lucy Hellein beweert namelijk dat precies dat gebeurde met haar.

Het spiraaltje wordt ook wel ‘Intra-Uterine Device’ (IUD) genoemd en betekent letterlijk ‘voorwerp in de baarmoeder’. Het spiraaltje bestaat in de vorm van een koperspiraaltje en een hormoonspiraaltje. Het koperspiraaltje bevat geen hormonen en is daarmee geschikt als je geen hormonen mag of wilt. Het hormoonspiraal bevat progestageen en geeft dit hormoon geleidelijk af aan de baarmoederwand.

Het spiraaltje wordt door een getrainde arts via de vagina in de baarmoeder geplaatst. Net als het anticonceptiestaafje (een staafje in de arm voor 3 jaar anticonceptie) is het spiraaltje een betrouwbare anticonceptiemethode waarbij je voor meerdere jaren niet meer aan je anticonceptie hoeft te denken.

De vrouw in kwestie heeft twee kinderen en daarna heeft ze een spiraaltje laten plaatsen. Het was haar derde spiraaltje al en de eerste twee werkten perfect. De laatste werd in augustus geplaatst en in december kwam ze er echter achter dat ze zwanger was.

Op de echo was er geen spiraaltje te zien. De doctoren vermoedden daarom dat het spiraaltje eruit gevallen was. De vrouw wist echter bijna zeker dat dit niet het geval kon zijn.

Lucy Hellein Facebook

Toen de baby geboren werd kwam ook het spiraaltje mee. Het zou je maar gebeuren! Bekijk de foto van de baby met het spiraaltje in zijn hand hierboven en vergeet niet het verhaal te delen met je vrienden en familie op Facebook!